2017-01-11 14:52Pressmeddelande

Unni Jerndal ny kommunikationschef på Bankgirot

null

Unni Jerndal tillträder som ny kommunikationschef på Bankgirot och ska leda arbetet med att utveckla verksamhetens kommunikation och varumärke.- Betalningsbranschen befinner sig i en period av snabb transformation och det gör att vi vill utveckla kommunikationen både internt och externt. Unni Jerndals långa erfarenhet både från kommunikation i finansbranschen och i offentlig sektor samt hennes tid som journalist ger oss ett starkt tillskott i arbetet, säger Torbjörn Ericsson,

Unni Jerndal tillträder som ny kommunikationschef på Bankgirot och ska leda arbetet med att utveckla verksamhetens kommunikation och varumärke.

- Betalningsbranschen befinner sig i en period av snabb transformation och det gör att vi vill utveckla kommunikationen både internt och externt. Unni Jerndals långa erfarenhet både från kommunikation i finansbranschen och i offentlig sektor samt hennes tid som journalist ger oss ett starkt tillskott i arbetet, säger Torbjörn Ericsson, VD Bankgirot.

Som kommunikationschef på Bankgirot kommer Unni Jerndal att vara en del i ledningsgruppen och hon tillträder den 1 februari.

- Bankgirot bär upp samhällsviktiga funktioner som nav för betalningar i den svenska finansbranschen. Samtidigt skapar den digitala utvecklingen stora förändringar kring verksamheten. Det känns spännande och roligt att få bidra med ett strategiskt kommunikationsarbete i det här skedet, säger Unni Jerndal.

Unni Jerndal har tidigare varit kommunikationsdirektör hos Polisen och kommunikationschef på Riksgälden. Dessförinnan arbetade hon som ekonomijournalist bland annat på TV4, Ekonominyheterna/Dagens industri och

Sveriges Television, Aktuellt.

För mer information, vänligen kontakta:

Sara Bringzén, kommunikatör, 0702-69 65 79

Bankgirot är ett europeiskt clearinghus med uppdrag att leverera marknadsledande lösningar inom betalområdet som ökar kundernas konkurrenskraft. Bankgirots verksamhet startade 1959 med betalningar i Bankgirosystemet och tillhörande tjänster. Med betalsystemet Betalningar i realtid erbjuder Bankgirot nya möjligheter för att utveckla framtidens betalningar. Varje timme flödar betalningar mellan avsändare och mottagare, och varje dag ser Bankgirot till att mer än 50 miljarder kronor hamnar exakt där de ska. Bankgirot garanterar flödet.

Välkommen till bankgirot.se för mer information.


Om Bankgirot

Bankgirot är Sveriges mest erfarna fintechbolag och ett europeiskt clearinghus som levererat marknadsledande finansiell infrastruktur till banker, betalningsinstitut och företag sedan 1959. Genom innovativa lösningar inom betalområdet förmedlar Bankgirot idag 5 miljoner transaktioner på nära 60 miljarder kronor dagligen. Bolaget har omkring 260 medarbetare och omfattar de finansiella infrastrukturerna Bankgirosystemet och Betalningar i realtid. Bolaget utvecklar och förvaltar tjänster som Swish, Autogiro samt elektronisk identifiering och signering.