2008-03-03 10:01Pressmeddelande

SAP väljer Bankgirot

null

Med Bankgiro Inbetalningar i SAP-systemet blir hanteringen av kundfordringar enklare och effektivare för svenska företag, organisationer och myndigheter.Samordningen av Bankgiro Inbetalningar i SAPs affärssystem innebär stora tidsbesparingar eftersom inbetalningarna från kunderna hanteras automatiskt istället för att manuellt prickas av i kundreskontran. – Vi är mycket glada över att kunna förstärka SAPs affärssystem med Bankgiro Inbetalningar. Det innebär att vi kan erbjud

Med Bankgiro Inbetalningar i SAP-systemet blir hanteringen av kundfordringar enklare och effektivare för svenska företag, organisationer och myndigheter.

Samordningen av Bankgiro Inbetalningar i SAPs affärssystem innebär stora tidsbesparingar eftersom inbetalningarna från kunderna hanteras automatiskt istället för att manuellt prickas av i kundreskontran.
– Vi är mycket glada över att kunna förstärka SAPs affärssystem med Bankgiro Inbetalningar. Det innebär att vi kan erbjuda våra kunder en ännu starkare produkt, säger Andres Freijs, marknadschef SAP. Alla organisationer vinner tid på att effektivisera sin reskontra men de stora vinnarna är företag med en omfattande kundreskontra, som efter samordningen med Bangirot Inbetalningar istället kan fokusera på uppföljning av resultat och verksamhetsstyrning.

600 timmar i minskad administration
Bankgiro Inbetalningar redovisar alla inbetalningar helt elektroniskt och innehåller information om varje betalning vilket underlättar avstämningen. Ett mindre företag med 10 000 inbetalningar per år kan göra en nettobesparing på ca 20 000 kr och frigöra närmare sextio timmar i arbetstid. För ett större företag som har ca 100 000 inbetalningar per år medför det en besparing på ca 200 000 kr och närmare 600 timmar i arbetstid.

– Förutom tidsbesparing och de vinster som det medför får kunderna också ett förbättrat kassaflöde eftersom fler inbetalningar genomförs till kundens konton, upp till tre gånger per dag, säger Fredrik Tamker, Program Manager på BGC.

De system som stödjer Bankgiro Inbetalningar är SAP Business Suite, SAP Business All-in-One och SAP Business One.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Fredrik Tamker, Program Manager BGC, Tfn 08-725 66 42 eller 070-520 66 42
fredrik.tamker@bgc.se

Anders Freijs, Marknadschef SAP, Tfn 08-58 77 00 00, anders.freijs@sap.com


Om Bankgirot

Bankgirot är Sveriges mest erfarna fintechbolag och ett europeiskt clearinghus som levererat marknadsledande finansiell infrastruktur till banker, betalningsinstitut och företag sedan 1959. Genom innovativa lösningar inom betalområdet förmedlar Bankgirot idag 5 miljoner transaktioner på nära 60 miljarder kronor dagligen. Bolaget har omkring 260 medarbetare och omfattar de finansiella infrastrukturerna Bankgirosystemet och Betalningar i realtid. Bolaget utvecklar och förvaltar tjänster som Swish, Autogiro samt elektronisk identifiering och signering.