2017-08-15 10:15Pressmeddelande

Jeanette Jäger nu vd för Bankgirot

null

Bankgirots styrelse har utnämnt Jeanette Jäger till vd för bolaget efter fyra månader som tillförordnad på posten.- Det är både spännande och roligt att få hålla i rodret när Bankgirot nu fortsätter sin transformation för att möta de omvälvande förändringarna som pågår på den brännheta betalmarknaden. Bolaget har en gedigen erfarenhet och kompetens som jag ser fram emot att få utveckla, säger Jeanette Jäger.Jäger kom till Bankgirot 2016 som chef för affärsområdet Digitala Tjän

Bankgirots styrelse har utnämnt Jeanette Jäger till vd för bolaget efter fyra månader som tillförordnad på posten.

- Det är både spännande och roligt att få hålla i rodret när Bankgirot nu fortsätter sin transformation för att möta de omvälvande förändringarna som pågår på den brännheta betalmarknaden. Bolaget har en gedigen erfarenhet och kompetens som jag ser fram emot att få utveckla, säger Jeanette Jäger.

Jäger kom till Bankgirot 2016 som chef för affärsområdet Digitala Tjänster där utveckling av bland annat e-fakturalösningar och Swish ingår. Hon har arbetat med digitalisering inom bank- och finansområdet i över 20 år. Hennes erfarenhet omfattar bland annat lanseringen av den första internetbanken för SEB och hon har haft globala ledarroller inom Financial Services på Tieto.

- Jeanette Jäger har på kort tid visat ett kompetent ledarskap med ett mycket starkt driv och en förmåga att nyttja sina kompetenser från både finans- och IT-bransch – kompetenser som är centrala för Bankgirot idag, säger Mikael Björknert ordförande för Bankgirot.

Bankgirot är Sveriges mest erfarna fintechbolag och ett europeiskt clearinghus som levererat marknadsledande finansiell infrastruktur till banker, betalningsinstitut och företag sedan 1959. Genom innovativa lösningar inom betalområdet förmedlar Bankgirot idag transaktioner på nära 60 miljarder kronor dagligen. Bolaget har omkring 260 medarbetare och omfattar de finansiella infrastrukturerna Bankgirosystemet och Betalningar i realtid. Vi utvecklar och förvaltar tjänster som Swish, Autogiro samt elektronisk identifiering och signering. Våra system är en del av det centrala betalningssystemet i Sverige och därför verkar vi under tillstånd från Finansinspektionen.


Om Bankgirot

Bankgirot är Sveriges mest erfarna fintechbolag och ett europeiskt clearinghus som levererat marknadsledande finansiell infrastruktur till banker, betalningsinstitut och företag sedan 1959. Genom innovativa lösningar inom betalområdet förmedlar Bankgirot idag 5 miljoner transaktioner på nära 60 miljarder kronor dagligen. Bolaget har omkring 260 medarbetare och omfattar de finansiella infrastrukturerna Bankgirosystemet och Betalningar i realtid. Bolaget utvecklar och förvaltar tjänster som Swish, Autogiro samt elektronisk identifiering och signering.