2020-04-24 07:00Pressmeddelande

Förändringar i Bankgirots styrelse

Den 23 april var det årsstämma i Bankgirot. I samband med stämman valdes det en ny ordförande till styrelsen. Ytterligare två ordinarie ledamöter och en suppleant valdes in i styrelsen.

 

Bankgirots nya styrelseordförande är Magnus Sternbrink från Handelsbanken. Magnus har suttit i Bankgirots styrelse sedan 2018 och har under den tiden lärt känna bolaget väl och varit med om den intensiva och spännande utveckling bolaget gått igenom de senaste åren.

 

Magnus är idag VD för Handelsbanken Finans och ingår i ledningen för affärsområdet Payments and Financing. Magnus har sedan 2002 arbetat inom Handelsbanken och haft olika uppdrag inom investmentbanken, koncernens ekonomifunktion och inom förvaltning av dotterbolag. Magnus innehar idag ett antal styrelseuppdrag. Dessa är ledamot i UC AB, ledamot i USE Intressenter AB, ledamot och VD i AB Handel och Industri och ledamot i Dyson Group Plc.

 

”Det är med stor entusiasm jag tar mig an uppdraget som styrelseordförande i Bankgirot. Bankgirots samhällsviktiga uppdrag är avgörande för att betalsverige ska fungera. Därför kommer fokus att ligga på att upprätthålla säkerhet, kompetens och kontinuitet i en tid av stor förändring”, säger Magnus.

 

De tre nya personer som valts till styrelsen är:

 

Styrelseledamöter:

Kirstine Nilsson Edström, Head of Business Infrastructure for Consumer Payments & Cash Management, Swedbank

 

Gabriella Caracciolo, Head of Strategy, Development & Governance - Transaction Banking på Nordea

 

Suppleant:

Anna Possne, Head of Payments and Financing, Handelsbanken

 

Avgående ledamöter är Mikael Björknert (tidigare ordförande), Swedbank och Stefan Andersson, Nordea.

Mer information om bankgirots styrelse hittar ni här: https://www.bankgirot.se/om-bankgirot/om-oss/organisation/bankgirots-styrelse/


Om Bankgirot

Bankgirot är ett svenskt clearinghus med 60 års erfarenhet av att leverera marknadsledande finansiell infrastruktur. Varje dag strömmar 7 miljoner transaktioner eller 73 miljarder kronor genom Bankgirots betalningssystem. Våra 160 medarbetare utvecklar Bankgirosystemet och Betalningar i realtid. Bankgirots system möjliggör bland annat Swish, Autogiro och e-faktura. Vi garanterar den svenska betalmarknaden med tillstånd från Finansinspektionen.


Kontaktpersoner

Mattias Dahllöf
Kommunikationsansvarig
Mattias Dahllöf