2018-11-23 07:45Pressmeddelande

Bankgirot tar nästa steg för att effektivisera

Bankgirot-EVRY-20181123Jeanette Jäger, vd Bankgirot och Fredrik Almén, EVP, EVRY Sverige

Bankgirot fortsätter att möta ökande kundkrav på betalmarknaden. För att garantera säkra och effektiva betaltjänster också i framtiden - inleder Bankgirot ett nytt partnerskap och outsourcar IT-driften till EVRY.

>> Press release in English

Vi har en stark business med nya volymrekord. Men det räcker inte. Att ytterligare kvalitetssäkra och effektivisera driften av Bankgirots betalplattformar är ett naturligt steg för att möta marknadens krav, idag och imorgon, säger Bankgirots vd, Jeanette Jäger.

Bankgirot och EVRY har idag inlett ett partnerskap där EVRY åtar sig att leverera drift och förvaltning av Bankgirots betalplattformar. Outsourcingen omfattar både drift av plattformar och ett 30-tal medarbetare. Avtalet löper över sju år.

Vi är glada att Bankgirot har visat oss det stora förtroende som avtalet innebär. Tillsammans bygger vi nu en dynamisk leveransorganisation, moderniserar den tekniska infrastrukturen och fortsätter att garantera effektiva och säkra betalningstjänster som Bankgirot gjort i nästan 60 år, säger Per Hove, vd för EVRY.

Bankgirot förmedlar dagligen omkring sex miljoner transaktioner i Sverige värda 68 miljarder kronor. Bolaget har tidigare utvecklat många framgångsrika finansiella tjänster som autogiro, e-faktura och ”Betalningar i realtid”, (BIR) som möjliggör Swish.

Med EVRY får vi en partner med djup teknisk och affärsmässig insikt som kan bidra starkt, när det gäller kvalitet och effektivitet. Det säger Jeanette Jäger, vd Bankgirot.

För frågor, kontakta kommunikationschef, Unni Jerndal på
Tel: 08 -725 67 00 eller unni.jerndal@bankgirot.se 


Om Bankgirot

Bankgirot är Sveriges mest erfarna fintech-bolag. Vi är ett svenskt clearinghus med snart 60 års erfarenhet av att leverera marknadsledande finansiell infrastruktur. Varje dag strömmar 6 miljoner transaktioner eller 68 miljarder kronor genom Bankgirots betalningssystem. Våra 240 medarbetare utvecklar Bankgirosystemet, Betalningar i realtid och PKI Services. Bankgirots system möjliggör bland annat Swish, Autogiro och elektronisk identifiering. Vi garanterar och digitaliserar den svenska betalmarknaden med tillstånd från Finansinspektionen.