2017-08-15 10:42Pressmeddelande

Bankgirot rekryterar från Verifone

null

Transformationen på Bankgirot fortsätter med en central ledningsrekrytering. Jonas Rörsgård blir Chief Commercial Officer - chef för affärsområdena Digitala Tjänster samt Sälj & Marknad. Rekryteringen stärker Sveriges mest erfarna fintechbolag i arbetet med att möta konkurrensen på betalningsmarknaden.- Vi välkomnar Jonas Rörsgård som kommer bidra till att ta Bankgirot till nästa nivå när det gäller kundrelationer och innovativa betalningslösningar för framtiden, säger vd Jean

Transformationen på Bankgirot fortsätter med en central ledningsrekrytering. Jonas Rörsgård blir Chief Commercial Officer - chef för affärsområdena Digitala Tjänster samt Sälj & Marknad. Rekryteringen stärker Sveriges mest erfarna fintechbolag i arbetet med att möta konkurrensen på betalningsmarknaden.

- Vi välkomnar Jonas Rörsgård som kommer bidra till att ta Bankgirot till nästa nivå när det gäller kundrelationer och innovativa betalningslösningar för framtiden, säger vd Jeanette Jäger.

Bankgirot är ett europeiskt clearinghus som levererat marknadsledande finansiell infrastruktur till banker, betalningsinstitut och företag sedan 1959. Genom innovativa lösningar inom betalområdet förmedlar Bankgirot idag transaktioner på nära 60 miljarder kronor dagligen.

- Det är med stor glädje jag tackat ja till att stiga på Bankgirots spännande resa på den heta betalningsmarknaden. Jag kommer bland annat att bidra med min breda bakgrund från olika branscher där fokus legat på sales management, affärsmodeller och kund, säger Jonas Rörsgård.

Jonas Rörsgård kommer från vd-stolen på Verifone Sweden AB, och har tidigare haft ledande roller inom bland annat Tieto. Han tillträder i januari 2018.

Mediafrågor besvaras av Unni Jerndal, kommunikationschef, 08-7256700

Bankgirot har omkring 260 medarbetare och omfattar de finansiella infrastrukturerna Bankgirosystemet och Betalningar i realtid. Bolaget utvecklar och förvaltar tjänster som Swish, Autogiro samt elektronisk identifiering och signering. Våra system är en del av det centrala betalningssystemet i Sverige och därför verkar vi under tillstånd från Finansinspektionen.


Om Bankgirot

Bankgirot är Sveriges mest erfarna fintechbolag och ett europeiskt clearinghus som levererat marknadsledande finansiell infrastruktur till banker, betalningsinstitut och företag sedan 1959. Genom innovativa lösningar inom betalområdet förmedlar Bankgirot idag 5 miljoner transaktioner på nära 60 miljarder kronor dagligen. Bolaget har omkring 260 medarbetare och omfattar de finansiella infrastrukturerna Bankgirosystemet och Betalningar i realtid. Bolaget utvecklar och förvaltar tjänster som Swish, Autogiro samt elektronisk identifiering och signering.