2014-04-04 14:20Pressmeddelande

Bankgirot har erhållit Celents Model Bank Awards för utveckling av Betalningar i realtid

null

I slutet av 2012 sjösatte Bankgirot ett nytt betalsystem i form av Betalningar i realtid. Utmärkande för realtidssystemet är att det hanterar sekundsnabba betalningar dygnet runt. Bankgirot har av analysföretaget Celent erhållit utmärkelsen Model Bank Award för utvecklingen av denna värdsunika realtidsplattform. Bankgirots projekt var en av 83 nomineringar för Celents Model Bank Award. Utmärkelsen delades ut under Celents Innovation & Insight Day igår, den 3 april, i New

I slutet av 2012 sjösatte Bankgirot ett nytt betalsystem i form av Betalningar i realtid. Utmärkande för realtidssystemet är att det hanterar sekundsnabba betalningar dygnet runt. Bankgirot har av analysföretaget Celent erhållit utmärkelsen Model Bank Award för utvecklingen av denna värdsunika realtidsplattform. Bankgirots projekt var en av 83 nomineringar för Celents Model Bank Award. Utmärkelsen delades ut under Celents Innovation & Insight Day igår, den 3 april, i New York.

– Att arbeta med innovativa och framtidsorienterade lösningar är en självklarhet för oss som clearinghus. På sätt hjälper vi våra de kunder, de svenska bankerna, att stärka sin konkurrenskraft. Utvecklingen av realtidssystemet är ett bevis på att vi lyckats utveckla en ny betallösning som fundamentalt förändrar branschen, säger Birgitta Simonsson, VD på Bankgirot.

Den första tjänst som kopplats till Betalningar i realtid är Swish som möjliggör sekundsnabba betalningar från ett bankkonto till ett annat för privatpersoner med hjälp av mobilen. Swish är ett samarbete mellan Danske Bank, Handelsbanken, Länsförsäkringar Bank, Nordea, Swedbank, SEB och Skandiabanken.

Celent Model Bank Award utses till finansiella institutioner som utnyttjar den senaste bankteknologin. De teknologier som belönas genom Model Bank Award syftar till att hjälpa finansiella institutioner att införa fundamentala förbättringar i branschen och möta marknadens krav. 


För mer information, vänligen kontakta:

Jonas Rodny
Kommunikationschef
Mobil: 0733-768 700
E-post: jonas.rodny@bankgirot.se

Bankgirot är ett europeiskt clearinghus med uppdrag att leverera marknadsledande lösningar inom betalområdet som ökar kundernas konkurrenskraft. Bankgirots verksamhet startade 1959 med betalningar i Bankgirosystemet och tillhörande tjänster. Med betalsystemet Betalningar i realtid erbjuder nu Bankgirot nya möjligheter för att utveckla framtidens betalningar. Varje timme flödar betalningar mellan avsändare och mottagare, och varje dag ser vi till att mer än 50 miljarder kronor hamnar exakt där de ska. Vi garanterar flödet.Om Bankgirot

Bankgirot är Sveriges mest erfarna fintechbolag och ett europeiskt clearinghus som levererat marknadsledande finansiell infrastruktur till banker, betalningsinstitut och företag sedan 1959. Genom innovativa lösningar inom betalområdet förmedlar Bankgirot idag 5 miljoner transaktioner på nära 60 miljarder kronor dagligen. Bolaget har omkring 260 medarbetare och omfattar de finansiella infrastrukturerna Bankgirosystemet och Betalningar i realtid. Bolaget utvecklar och förvaltar tjänster som Swish, Autogiro samt elektronisk identifiering och signering.