2018-08-15 13:31Nyheter

Tekniska problem hos Privatgirot

På grund av tekniska problem hos Privatgirot som tillhandahåller tjänsten blankett/kuvertbetalningar, har ett antal bankkunder fått betalningar försenade och en del betalningar har genomförts dubbelt.

Privatgirot är ett varumärke som ägs av Exela Technologies AB och bolaget utför girotjänster på uppdrag av en rad svenska banker.

Drabbade kunder har eller kommer kontaktas via brev av sin bank eller Privatgirot inom kort.

Privatgirots blankett/kuvertbetalningar är alltså inte en tjänst som tillhandahålls av Bankgirot, men vi får trots det många frågor.

Vi ber dig vänligen att kontakta din bank eller Privatgirot på kundservice@privatgirot.se. Läs mer på https://privatgirot.se/

 


Om Bankgirot

Bankgirot är Sveriges mest erfarna fintech-bolag. Vi är ett svenskt clearinghus med snart 60 års erfarenhet av att leverera marknadsledande finansiell infrastruktur. Varje dag strömmar 5 miljoner transaktioner eller 66 miljarder kronor genom Bankgirots betalningssystem. Våra 270 medarbetare utvecklar Bankgirosystemet, Betalningar i realtid och PKI Services. Bankgirots system möjliggör bland annat Swish, Autogiro och elektronisk identifiering. Vi garanterar och digitaliserar den svenska betalmarknaden med tillstånd från Finansinspektionen.