2019-03-27 09:26Nyheter

Ny CFO och ny kommunikationschef på Bankgirot

Bankgirot-CFO-Svante-Sjoqvist-och-Komchef-Annica-StrahnerFr. vänster: Bankgirots CFO Svante Sjöqvist och Kommunikationschef Annica Strahner.

Svante Sjöqvist blir ordinarie CFO på Bankgirot. Samtidigt blir Annica Strahner, tidigare kommunikationspartner på Bankgirot, ny kommunikationschef.

Svante Sjöqvist har efter drygt sex månader som tillförordnad CFO tackat ja till att bli ordinarie finanschef på Bankgirot.

Svante Sjöqvist har gedigen erfarenhet från bank- och finansbranschen med djupa kunskaper om betalmarknaden. Han har under sina månader på Bankgirot visat att han inte bara är en skicklig finanschef utan också en uppskattad ledare. Jag är mycket glad att Svante nu blir ordinarie CFO hos oss, säger Jeanette Jäger, vd Bankgirot.

Svante Sjöqvist kommer närmast från Telia och har tidigare bland annat arbetat på Nordea, Swedbank och GE Money Bank.

Bankgirot har under 60 år utvecklat en betalinfrastruktur som förenklar människors ekonomiska vardag. Jag drivs enormt av de utmaningar som följer bolagets viktiga samhällsuppdrag och hur vi kan fortsätta utveckla vår infrastruktur, säger Svante Sjöqvist, CFO på Bankgirot.

Ny kommunikationschef rekryterad internt

- Jag är också glad att kunna meddela att Annica Strahner, tidigare kommunikationspartner på Bankgirot, valt att bli kommunikationschef. Annica har vid ett flertal tillfällen under sin tid hos oss visat prov på ledarskap och förmåga inom kommunikationsområdet, säger Jeanette Jäger, vd Bankgirot.

Annica Strahner har jobbat på Bankgirot som kommunikationspartner sedan augusti 2017. Hon kommer närmast från det globala kundtjänstföretaget Transcom där hon varit ansvarig för digital kommunikation samt kommunikationsansvarig för norra Europa. Annica har även tidigare varit PR-konsult, på bl. a Springtime och i egen regi.

Bankgirot är ett bolag med ett unikt erbjudande som agerar på en betalmarknad i stor förändring. Att få bli kommunikationschef på Bankgirot är ett hedervärt och spännande uppdrag. Jag ser fram emot att fortsätta bygga Bankgirots varumärke och kommunicera vår viktiga roll på betalmarknaden, säger Annica Strahner, kommunikationschef Bankgirot.

Både Svante Sjöqvist och Annica Strahner tillträdde sina nya tjänster den 1 mars 2019.

För frågor, kontakta kommunikationschef, Annica Strahner på
Tel: 08 -725 67 00 eller annica.strahner@bankgirot.se


Om Bankgirot

Bankgirot är Sveriges mest erfarna fintech-bolag. Vi är ett svenskt clearinghus med snart 60 års erfarenhet av att leverera marknadsledande finansiell infrastruktur. Varje dag strömmar 6 miljoner transaktioner eller 68 miljarder kronor genom Bankgirots betalningssystem. Våra 240 medarbetare utvecklar Bankgirosystemet, Betalningar i realtid och PKI Services. Bankgirots system möjliggör bland annat Swish, Autogiro och elektronisk identifiering. Vi garanterar och digitaliserar den svenska betalmarknaden med tillstånd från Finansinspektionen.