2022-02-01 08:39Nyheter

Bankgirot välkomnar Paula da Silva som ny styrelseordförande

Paula da Silva ny styrelseordförande för Bankgirot.Paula da Silva, vd på P27, är ny styrelseordförande för Bankgirot. Foto: Rickard Larsson

Den 28 januari valdes Paula da Silva till ny ordförande i Bankgirots styrelse. Paula da Silva är nytillträdd vd för bankägda P27 som under 2021 förvärvade Bankgirot. Hon har lång erfarenhet inom betalningsområdet och var under åren 2009 - 2018 medlem av Bankgirots styrelse. Som representant för ägarbolaget P27 läggs ordförandeklubban nu i hennes hand.

- Det känns både kul och bekant att vara tillbaka hos Bankgirot, denna gång i ordföranderollen, säger Paula da Silva.
- Jag ser både utmaningar och möjligheter i kombination med en del nya förutsättningar. I decennier har Bankgirot levererat samhällsbärande infrastruktur och garanterat den svenska betalmarknaden..

Jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att fortsätta på ett ypperligt sätt och gemensamt arbeta för en smidig transformation av den svenska betalmarknaden. 
Paula da Silva, styrelseordförande Bankgirot

Paula da Silva lyfter Bankgirots kompetens som grundläggande både historiskt och framgent.
- Medarbetarna har varit en avgörande faktor i Bankgirots uppdrag, säger hon.
- Jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att fortsätta på ett ypperligt sätt och gemensamt arbeta för en smidig transformation av den svenska betalmarknaden

Bankgirots vd Gert Andersson välkomnar den nya ordföranden.

Jag ser fram emot ett nära samarbete på vägen framåt.

Gert Andersson, vd Bankgirot

- Att ägarbolaget har en representant i ordförandestolen ser jag som en möjlighet till bra samverkan och tydlig styrning, säger han.
- Paula har en stor erfarenhet och ett genuint engagemang vilket gör att bolaget fått en mycket kompetent ordförande. Jag ser fram emot ett nära samarbete på vägen framåt.
- Jag vill också tacka Olle Durelius för hans goda insatser under sin tid som tillförordnad styrelseordförande, avslutar Gert Andersson.

Bankgirots styrelse

Efter den extra bolagsstämman 20 januari består styrelsen av följande ledamöter:

  • Paula da Silva, P27, ordförande
  • Olle Durelius, SEB
  • Fredrik Härdling, Nordea
  • Jari Jaulimo, OP Financial Group
  • David Lidhagen, Danske Bank
  • Kirstine Nilsson Edström, Swedbank
  • Anna Possne, Handelsbanken
  • Malin Thorin, Bankgirot, Personalrepresentant
  • Fredrik Julku, Bankgirot, Suppleant personalrepresentant


Om Bankgirot

Bankgirot är ett svenskt clearinghus med 60 års erfarenhet av att leverera marknadsledande finansiell infrastruktur. Varje dag strömmar 7 miljoner transaktioner eller 73 miljarder kronor genom Bankgirots betalningssystem. Våra 160 medarbetare utvecklar Bankgirosystemet och Betalningar i realtid. Bankgirots system möjliggör bland annat Swish, Autogiro och e-faktura. Vi garanterar den svenska betalmarknaden med tillstånd från Finansinspektionen.


Kontaktpersoner

Mattias Dahllöf
Kommunikationsansvarig
Mattias Dahllöf