2023-05-24 13:00Nyheter

Bankgirot startar ett gemensamt projekt med P27 med fokus på svensk betalningsinfrastruktur

Bankgirot och P27 startar gemensamt projektBankgirot och P27 startar gemensamt projekt

Bankgirot startar nytt gemensamt projekt tillsammans med P27 med fokus på svensk betalningsinfrastruktur. P27 är ägare till Bankgirot och de två bolagen kommer att fortsätta sitt samarbete genom det gemensamma projektet.

– Bankgirot deltar i projektet samtidigt som vi fortsätter med nuvarande uppdrag – i huvudsak innebär det att säkerställa stabilitet i befintlig betalningsinfrastruktur så länge det behövs. Det arbetet kommer att ha högsta prioritet, säger Bankgirots vd Gert Andersson. 

P27 har flyttat fokus från ett nordiskt perspektiv till att som ägare av Bankgirot säkra och omvandla den nuvarande betalningsinfrastrukturen i Sverige.

– Det är viktigt att använda den samlade kompetensen, expertisen och lärdomarna från P27 och Bankgirot för att identifiera vad som behövs för att modernisera den nuvarande infrastrukturen, samt på sikt skapa en lösning för en ny framtidssäker betalningsinfrastruktur i Sverige, säger Paula da Silva, vd för P27.

P27 kvarstår som ägare till Bankgirot, som driver den nuvarande betalningsinfrastrukturen i Sverige. P27s ägs av sex nordiska banker; Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, OP Gruppen, SEB och Swedbank.

För eventuella frågor, kontakta Bankgirots presskontakt:
press@bankgirot.se
08-725 67 00


Om Bankgirot

Bankgirot är ett svenskt clearinghus med över 60 års erfarenhet av att leverera marknadsledande finansiell infrastruktur. Varje dag strömmar 8 miljoner transaktioner eller 76 miljarder kronor genom Bankgirots betalningssystem. Våra 160 medarbetare säkerställer system som möjliggör bland annat Autogiro, e-faktura och Swish. Vi garanterar den svenska betalmarknaden med tillstånd från Finansinspektionen.


Kontaktpersoner

Mattias Dahllöf
Kommunikationsansvarig
Mattias Dahllöf