2020-05-19 13:47Nyheter

Bankgirot – bäst hälsoindex i branschen

Diplom och människorDiplom och människor

Bankgirot har det bästa hälsoindexet inom Finans & Försäkring 2019. Det konstaterar Nyckeltalsinstitutet som sammanställt hälsodata från drygt 600 000 medarbetare på cirka 350 svenska företag. Hälsoindex baseras bland annat på faktorer som sjukfrånvaro, rehabresultat, friskvård och arbetsmiljöarbete.

"Jag kan bara gratulera. Bankgirot är en hållbar och hälsosam arbetsgivare som är stark på centrala hälsofaktorer. De har exempelvis höga frisktal både för män och kvinnor och positiva tal i rehabresultaten", säger Nyckeltalsinstitutets vd Tina Ekström.

Bankgirot landade på ett hälsoindex på 133 där branschens median ligger på 117.

Med det tog man hem utmärkelsen ”Bästa hälsoindex inom Finans & Försäkring 2019”.

Bankgirots vd Jeanette Jäger är stolt över framgången.

"Medarbetarnas hälsa är avgörande för ett bolags utveckling och framgång. På Bankgirot har vi arbetat med hälsofrågor länge", säger Jeanette Jäger.
"2019 var ett år då vi omformade bolaget från utförare till beställare och införde nya arbetssätt. Allt detta i en turbulent betalmarknad och med stigande medarbetarnöjdhet och bättre hälsa. Nyckeltalsinstitutets utmärkelse ”Bästa hälsoindex, finans och försäkring 2019" är ett kvitto på våra insatser och medarbetarnas självledarskap."

Läs mer om sammanställning i Nyckeltalsinstitutets pressmeddelande:

https://nyckeltal.se/arbetsgivarna-med-de-framsta-arbetsvillkoren-i-sin-bransch-hela-listan/


Om Bankgirot

Bankgirot är ett svenskt clearinghus med 60 års erfarenhet av att leverera marknadsledande finansiell infrastruktur. Varje dag strömmar 7 miljoner transaktioner eller 73 miljarder kronor genom Bankgirots betalningssystem. Våra 160 medarbetare utvecklar Bankgirosystemet och Betalningar i realtid. Bankgirots system möjliggör bland annat Swish, Autogiro och e-faktura. Vi garanterar den svenska betalmarknaden med tillstånd från Finansinspektionen.


Kontaktpersoner

Mattias Dahllöf
Kommunikationsansvarig
Mattias Dahllöf