2017-01-12 15:09Nyheter

Autogiros exempelfiler kommer nu i zippat format/zipformat

Autogiro har flera typer av exempelfiler. Det är filer som skickas till Bankgirot, och filer som skickas från Bankgirot. 

Bland de filer som skickas från Bankgirot finns dessutom tre typer av layouter: ny layout (den senaste layouten där du kan få all information via fil), gammal layout (där viss information behöver hämtas via webbtjänsten Autogiro Online) och BgMax format där utförda betalningar redovisas.

Vi har velat förenkla för dig som användare genom att paketera samman – ”zippa” -respektive filtyp. Det innebär att du nu kan ladda ned alla exempelfiler av den typ som du har behov av på en och samma gång.

Vi hoppas att detta är en bättre lösning för dig som användare. Hör gärna av dig om du har synpunkter på förändringen: info[@]bankgirot.se


Om Bankgirot

Bankgirot är Sveriges mest erfarna fintech-bolag. Vi är ett svenskt clearinghus med snart 60 års erfarenhet av att leverera marknadsledande finansiell infrastruktur. Varje dag strömmar 5 miljoner transaktioner eller 66 miljarder kronor genom Bankgirots betalningssystem. Våra 270 medarbetare utvecklar Bankgirosystemet, Betalningar i realtid och PKI Services. Bankgirots system möjliggör bland annat Swish, Autogiro och elektronisk identifiering. Vi garanterar och digitaliserar den svenska betalmarknaden med tillstånd från Finansinspektionen.