2018-06-18 13:26Nyheter

Ann Hellenius vidare till nya utmaningar

Ann Hellenius går vidare till ett nytt uppdrag i slutet av 2018.

-Jag har fått ett erbjudande som är omöjligt att tacka nej till, en CDO/CIO roll i koncernledningen för ett börsbolag med 16.000 anställda, säger Ann Hellenius.

Bankgirot gratulerar Ann till det nya jobbet. Ann har beslutat sig för att ta nästa steg i karriären. 

Bankgirot erbjuder en intressant och attraktiv tjänst med fokus på morgondagens digitala betallösningar - i en av de mest spännande marknaderna – men vi kan inte erbjuda den typ av utmaningar eller den dimension som är kopplad till en motsvarande roll i ett börsbolag, säger Bankgirots vd Jeanette Jäger.

- Det har varit väldigt givande för mig att få ingå Bankgirots och IT:s ledningsgrupper och inspireras av kunniga och kompetenta ledare, säger Ann Hellenius.

Ann kommer under resten av året att med full kraft slutföra det arbete hon påbörjat bland annat med att utveckla IT:organisationen.


Om Bankgirot

Bankgirot är Sveriges mest erfarna fintech-bolag. Vi är ett svenskt clearinghus med snart 60 års erfarenhet av att leverera marknadsledande finansiell infrastruktur. Varje dag strömmar 5 miljoner transaktioner eller 66 miljarder kronor genom Bankgirots betalningssystem. Våra 270 medarbetare utvecklar Bankgirosystemet, Betalningar i realtid och PKI Services. Bankgirots system möjliggör bland annat Swish, Autogiro och elektronisk identifiering. Vi garanterar och digitaliserar den svenska betalmarknaden med tillstånd från Finansinspektionen.